Marianne Haakmat

Marianne Haakmat (Giessenburg 1971) heeft haar passie voor het schilderen een aantal jaren geleden ontdekt.

 

“Ieder schilderij is een nieuwe reis, een groeiproces zonder einde daarbij luisterend naar wat gevoel haar ingeeft. Inspiratie is er altijd, maar het is de kunst om het toe te laten. Voortdurend is zij bezig met groei of iets nog voor haar klopt, danwel het bij wil stellen of los wil laten.”

 

Haar werk vertoont een autonome ontwikkeling. Om meer verdieping aan haar passie te geven, gaat zij naar een Academie voor Schone Kunsten in België. Culturen, oudheden en de natuur zijn een belangrijke inspiratiebron. Zij is geboeid door de vergankelijkheid. Alles komt en gaat voorbij maar de   herinnering blijft.

In haar lyrisch abstracte stijl combineert zij verschillende lagen acrylverf met zand, kranten, stukjes ijzer, reepjes stof en wat er verder aan materiaal te   vinden is dat haar verhaal ondersteunt. Aardekleuren overheersen in haar werk,   maar kleurige accenten met name in het blauw zijn er ook.

Achter haar abstracte manier van verbeelden zit een verhaal, een emotie, een gedachte of een onuitwisbare indruk van een van haar reizen.  Er zijn soms onleesbare teksten en symbolen te zien. De toeschouwer is vrij om zelf op ontdekking te gaan, het beeld spreekt voor zichzelf.